Mac & cheese

2 portioner

2,5 dl makaroner (Valfri pasta, inte snabbmakaroner dock)

25 g smör

1,5 msk vetemjöl

2,5 dl mjölk

salt och svartpeppar

1 påse Audu Cheddar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader grillfunktion. Koka makaronerna och ta bort 1-2 minuter från koktiden så att pastan är ordentligt al dente.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
  3. Tillsätt lite mjölk i taget och vispa hela tiden. Låt koka upp och sjuda 2 minuter.
  4. Dra av från plattan och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Riv ner cheddarosten och rör ner makaronerna.
  6. Fyll en form med pastan och toppa med riven mozzarella.
  7. Gratinera högt upp i ugnen i 5-10 minuter tills osten fått fin färg.