Grönsakslasagne

4 portioner | 1 t 20 minuter

Ingredienser

Grönsaktomatsås

2 rödlökar

3 vitlöksklyftor

2 zucchini

3 morötter

300g blomkålsris

1 msk torkad oregano

1 msk paprikapulver

2  burkar hackade tomater

½ tsk salt

½ tsk peppar

200g röda linser

Rapsolja

150 ml grönsaksbuljong

Mornaysås

85g smör

100g vetemjöl 

6½ dl mjölk

1½ tsk riven muskotnöt

Smaka av med salt och peppar

Övrigt

250g färska lasagneplattor

140g Audu Topping med Mozzarella (spara lite till topping)

Topping

Audu Topping med Mozzarella 

Färsk basilika

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker och kryddor i en matberedare och mixa allt väl. Tillsätt de mixade grönsakerna i en gryta med lite olja och stek dem väl så att vätskan avdunstar.
  2. Tillsätt de hackade tomaterna, linserna och grönsaksbuljongen. Låt såsen sjuda i 15 minuter medan du börjar med din mornaysås.
  3. Smält smöret till mornaysåsen, tillsätt mjölet och vispa ordentligt så att alla klumpar försvinner. Tillsätt mjölken, lite i taget. Tillsätt muskotnöt och smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Smörj en ugnssäker form med smör.
  5. Börja montera din lasagne. Börja med mornaysås i botten, Audu Topping med Mozzarella, följt av grönsakssås och sist lasagneplattor. Gör ännu ett lager i samma ordning och avsluta med mornaysås på toppen samt rikligt med Audu Topping med Mozzarella – spara lite till efter gräddningen.
  6. Grädda din lasagne i ugnen i cirka 35 minuter. Ta den ut ur ugnen och strö över den sista Audu Toppingen. Låt din lasagne sätta sig i 10-15 minuter innan du serverar den. Garnera med färsk basilika.