Färskostkula till Jul
Ingredienser
600g naturlig färskost
150g Audu Topping med Cheddar
Smaksätt med salt och peppar
Garnityrblandningen
2 pk granatäpple, färdigskalat
1 knippe gräslök, finhackad
100g torkade tranbär, finhackade
40g pinjenötter, rostade i en stekpanna
Övrigt
1 paket kex av valfritt slag
Gör så här
- Blanda naturell färskost och Audu Topping med Cheddar i en skål och knåda ordentligt. Krydda blandningen med salt och peppar. Lägg ostblandningen i plastfilm så att den bildar en boll och ställ den i frysen i 30 minuter.
- Blanda under tiden ihop granatäpple, gräslök, tranbär och pinjenötter i en skål. Lägg sedan blandningen i ett fat med kant.
- Ta ut färskostbollen från plastfilmen och dekorera den med garnityrblandningen. Servera bollen på ett vackert fat och lägg en mini tomteluva på ostbollen, så att den liknar en julgranskula.
- Placera kakor runt skålen