Färskostkula till Jul

4 portioner | 50 minuter

Ingredienser

600g naturlig färskost

150g Audu Topping med Cheddar

Smaksätt med salt och peppar

Garnityrblandningen

2 pk granatäpple, färdigskalat

1 knippe gräslök, finhackad

100g torkade tranbär, finhackade

40g pinjenötter, rostade i en stekpanna

Övrigt

1 paket kex av valfritt slag

Gör så här

  1. Blanda naturell färskost och Audu Topping med Cheddar i en skål och knåda ordentligt. Krydda blandningen med salt och peppar. Lägg ostblandningen i plastfilm så att den bildar en boll och ställ den i frysen i 30 minuter. 
  2. Blanda under tiden ihop granatäpple, gräslök, tranbär och pinjenötter i en skål. Lägg sedan blandningen i ett fat med kant. 
  3. Ta ut färskostbollen från plastfilmen och dekorera den med garnityrblandningen. Servera bollen på ett vackert fat och lägg en mini tomteluva på ostbollen, så att den liknar en julgranskula. 
  4. Placera kakor runt skålen