Flatbröd med potatis
Flatbröd med potatis
2 stycken 25 minuter
Ingredienser
1 stor potatis
70 g Audu hybrid cheddar
2 teskedar röd pesto
En handfull sallad
3 skivor färsk mozzarella
Färsk basilika
Balsamico-glasyr
Metodik
- Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
- Tvätta potatisen väl. Skär den i tunna skivor på ca 1 mm.
- Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper och lite olja. Lägg skivorna i överlappande rader. varandra. Gör den ca 5 skivor bred och 7 skivor lång. Dup överskott vätska av med a bit av pappershandduk.
- Drys Audu Hybrid cheddar på toppen. Fördela jämnt över potatisen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har smält och är lätt gyllene.
- Låt svalna något innan du sätter ihop mackan.
- Vänd potatisplättarbrödet så att osten hamnar på utsidan.
- Bred på pesto och toppa med sallad, mozzarella, basilikablad och balsamicoglaze.
- Vik över tunnbrödet och skär det på mitten.