Flatbröd med potatis

4 st | 35 minuter

Flatbröd med potatis

2 stycken 25 minuter

Ingredienser

1 stor potatis

70 g Audu hybrid cheddar

2 teskedar röd pesto

En handfull sallad

3 skivor färsk mozzarella

Färsk basilika

Balsamico-glasyr

Metodik

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Tvätta potatisen väl. Skär den i tunna skivor på ca 1 mm.
  3. Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper och lite olja. Lägg skivorna i överlappande rader. varandra. Gör den ca 5 skivor bred och 7 skivor lång. Dup överskott vätska av med a bit av pappershandduk.
  4. Drys Audu Hybrid cheddar på toppen. Fördela jämnt över potatisen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har smält och är lätt gyllene.
  6. Låt svalna något innan du sätter ihop mackan.
  7. Vänd potatisplättarbrödet så att osten hamnar på utsidan.
  8. Bred på pesto och toppa med sallad, mozzarella, basilikablad och balsamicoglaze.
  9. Vik över tunnbrödet och skär det på mitten.