Blomkålsbiffar med tomatsås & smält ost
Ingredienser
2 blomkål
Olivolja
1 tsk salt
1 tsk peppar
Tomatsås
250ml passatasås
1 liten burk tomatpuré
2 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad oregano
½ tsk chiliflakes
½ tsk salt
½ tsk peppar
200g Audu Topping med Mozzarella
Torkad oregano
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft och täck en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Skölj blomkålen, skala av bladen och skär den sedan på mitten. Skär därefter en medeltjock skiva av varje halva så att det bildar en ”biff”.
- Lägg dina blomkålsbiffar på ugnsplåten. Blanda olja, salt och peppar och pensla på båda sidorna. Baka dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut blomkålen men låt ugnen stå på.
- Under tiden blandar du passata, tomatpuré, vitlökspulver, oregano, chiliflakes, salt och peppar i en skål. Lägg två matskedar tomatsås på varje blomkålsbiff, följt av en rejäl näve Audu Topping med Mozzarella. Strö över torkad oregano och lägg tillbaka biffarna i ugnen och baka i ytterligare 15 minuter.