Potatisgratäng
Ingredienser
2 kg potatis, skalad
2 medelstora lökar, skivade i halvmånar, tills mjuka
1 tsk vitlökspulver
salt och peppar
2½ dl grädde
15g smör
140g Audu Topping med Cheddar
40g riven parmesanost
Garnering
½ msk gräslök, finhackad
Gör så här
- Koka potatisarna i lätt saltat vatten och stek dina lök mjuka i lite olja.
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
- När potatisarna är färdigkokta, tar du bort cirka 4 potatisar och skär dem i skivor. Resten av potatisarna mosas tillsammans med vitlökspulver, grädde och smör. Sedan vänds Audu Topping med Cheddar och de mjuka lökarna i. Smaksätt till sist moset med salt och peppar.
- Lägg moset i en smord ugnssäker form och arrangera potatisskivorna ovanpå moset så att de överlappar varandra. Toppa rätten med parmesan och grädda din gratäng i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, tills osten är gratinerad.
- Toppa din gratäng med färsk gräslök.