Potatisgratäng

4 portioner | 1 t 20 minuter

Ingredienser

2 kg potatis, skalad

2 medelstora lökar,  skivade i halvmånar, tills mjuka

1 tsk vitlökspulver

salt och peppar

2½ dl grädde

15g smör

140g Audu Topping med Cheddar

40g riven parmesanost

Garnering

½ msk gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Koka potatisarna i lätt saltat vatten och stek dina lök mjuka i lite olja.
  2. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  3. När potatisarna är färdigkokta, tar du bort cirka 4 potatisar och skär dem i skivor. Resten av potatisarna mosas tillsammans med vitlökspulver, grädde och smör. Sedan vänds Audu Topping med Cheddar och de mjuka lökarna i. Smaksätt till sist moset med salt och peppar.
  4. Lägg moset i en smord ugnssäker form och arrangera potatisskivorna ovanpå moset så att de överlappar varandra. Toppa rätten med parmesan och grädda din gratäng i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, tills osten är gratinerad.
  5. Toppa din gratäng med färsk gräslök.