Potatisrösti med ost, serranoskinka & färska örter
Ingredienser
10 färdiga frysta potatisrösti. Låt dem tina i god tid
145g Audu Topping med Mozzarella
150g crème fraîche 18%.
100g serrano, riven i mindre bitar
1 liten rödlök, finhackad
½ knippe persilja, finhackad
Övrigt
Oljespray
Våffeljärn
Gör så här
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Värm ditt våffeljärn och spraya det med lite smakneutral olja.
- Lägg i två rösti i våffeljärnet och tryck ihop dem så att de blir helt platta. Låt dem ”grädda” i cirka 3 minuter. Toppa dem därefter med Audu Topping med Mozzarella och låt den smälta medan ditt våffeljärn står öppet. Tag dem från järnet och ställ dem på en ugnplåt.
- Sätt in dina röstis i ugnen tills de är krispiga, cirka 10 minuter.
- Lägg upp dina rösti på ett fat. Toppa varje rösti med en liten matsked creme fraiche och därefter en liten bit serrano, rödlök och färsk persilja.