Blomkålsbiffar med tomatsås & smält ost

6-8 st | 40 minuter

Ingredienser

2 blomkål

Olivolja

1 tsk salt

1 tsk peppar

Tomatsås

250ml passatasås

1 liten burk tomatpuré

2 tsk vitlökspulver

1 tsk torkad oregano

½ tsk chiliflakes

½ tsk salt

½ tsk peppar

200g Audu Topping med Mozzarella

Torkad oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och täck en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Skölj blomkålen, skala av bladen och skär den sedan på mitten. Skär därefter en medeltjock skiva av varje halva så att det bildar en ”biff”.
  3. Lägg dina blomkålsbiffar på ugnsplåten. Blanda olja, salt och peppar och pensla på båda sidorna. Baka dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut blomkålen men låt ugnen stå på. 
  4. Under tiden blandar du passata, tomatpuré, vitlökspulver, oregano, chiliflakes, salt och peppar i en skål. Lägg två matskedar tomatsås på varje blomkålsbiff, följt av en rejäl näve Audu Topping med Mozzarella. Strö över torkad oregano och lägg tillbaka biffarna i ugnen och baka i ytterligare 15 minuter.