Grönsakslasagne
Ingredienser
Grönsaktomatsås
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
2 zucchini
3 morötter
300g blomkålsris
1 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
2 burkar hackade tomater
½ tsk salt
½ tsk peppar
200g röda linser
Rapsolja
150 ml grönsaksbuljong
Mornaysås
85g smör
100g vetemjöl
6½ dl mjölk
1½ tsk riven muskotnöt
Smaka av med salt och peppar
Övrigt
250g färska lasagneplattor
140g Audu Topping med Mozzarella (spara lite till topping)
Topping
Audu Topping med Mozzarella
Färsk basilika
Gör så här
- Lägg alla grönsaker och kryddor i en matberedare och mixa allt väl. Tillsätt de mixade grönsakerna i en gryta med lite olja och stek dem väl så att vätskan avdunstar.
- Tillsätt de hackade tomaterna, linserna och grönsaksbuljongen. Låt såsen sjuda i 15 minuter medan du börjar med din mornaysås.
- Smält smöret till mornaysåsen, tillsätt mjölet och vispa ordentligt så att alla klumpar försvinner. Tillsätt mjölken, lite i taget. Tillsätt muskotnöt och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Smörj en ugnssäker form med smör.
- Börja montera din lasagne. Börja med mornaysås i botten, Audu Topping med Mozzarella, följt av grönsakssås och sist lasagneplattor. Gör ännu ett lager i samma ordning och avsluta med mornaysås på toppen samt rikligt med Audu Topping med Mozzarella – spara lite till efter gräddningen.
- Grädda din lasagne i ugnen i cirka 35 minuter. Ta den ut ur ugnen och strö över den sista Audu Toppingen. Låt din lasagne sätta sig i 10-15 minuter innan du serverar den. Garnera med färsk basilika.